Kako odabrati torbu za svakodnevnu upotrebu?

Jeste se ikad zapitali: kako odabrati savršenu torbu za svakodnevnu upotrebu? Nije svaka torba idealna za svaku ženu. Torba koju posjedujete možda nije prava za vas. Bez obzira na to da li tražite ručno izrađenu kožnu torbu , jednostavnu torbicu ili čak elegantnu torbu za posao, to je nešto što uvijek imate na sebi i mora biti praktično, lijepo, da dobro ide uz većinu vaših odjevnih predmeta i jednostavno da je volite.

10 savjeta kako da odaberete savršenu torbu?

Svi imamo slabost ili dvije, a kod žena je to slučaj s šalicom kafe, čašom (ili dvije) Kabernet vina i fenomenalnim dizajnerskim torbama. Bez obzira na vaš proračun,  naši savjeti  koji će vam pomoći pronaći savršenu torbu.

1. Odaberite torbu visoke kvalitete

Kada tražite savršenu torbu, ključno je tražiti kvalitetu. Kupite najbolje kvalitete što možete. Ovo je komad koji ćete često nositi i treba biti  nevjerovatnog kvaliteta. Za razliku od haljine koju je teško ponovo nositi, torba je nešto što se može nositi i tako lako preusmeriti na osnovu vaše garderobe.

2. Odaberite pravu veličinu torbe

Koliko torba mora biti velika? 

Razmislite o tome na trenutak. Razmislite o stvarima koje želite da imate na sebi svaki dan, a zatim dodajte još malo prostora, za svaki slučaj ako trebate ubaciti još jednu stvar kada situacija to zahtijeva. Drugo, obratite pažnju da li je veličina torbe proporcionalna vašem tijelu. Ako ste niski, mora vam biti iznad bokova, a ako ste visoki, trebala bi završiti na liniji struka.

Kako odabrati savršenu torbu - 10 najboljih savjeta

Ovo je važno. Jer bit će ružno ako ne upotpuni vašu figuru. Možete se odlučiti za neke srednje torbe, ali ako znate kako se podudarati s vašim tipom tijela i visinom, zašto ne biste išli za savršenim fitom koji vam odgovara. 

3. Odaberite pravi oblik torbe

Oblik torbe može uticati na vaše ukupne proporcije i izgled. Ako odaberete savršen oblik, on će poboljšati vaš izgled. Ovdje je opći savjet za oblik torbe koji je suprotan vašem tipu tijela. Dakle, ako ste vrlo visoki i mršavi, opredijelite se za ležernu, zaobljenu torbu. Ovo će dodati neke obline vašem tijelu. Ako već imate dosta oblina i ako ste niski, visoke i pravougaone torbe su vaši prijatelji. Što je krupnija tjelesna građa, to je bolja uglasta torba.

Na primjer, sitno, zakrivljeni tip tijela trebao bi izgledati sjajno s velikom pravougaonom torbom.

Neka bude strukturirana

Bez obzira na stil koji volite, geometrijska, linearna, organska, strukturalna torba je uvijek najbolja ideja. Bolje će podnijeti svakodnevno habanje i lako će zadržati oblik. Posljednje što želite je izlizana torba, umjesto toga odlučite se za elegantan i strukturalni stil koji će trajati duže.

4. Odaberite pravi stil torbe

Nema potrebe eksperimentirati ako već imate dobro definiran stil, vaša torba mora odgovarati tom stilu. Ne obrnuto. Ako volite casual, kupovina svečane torbe neće odgovarati vašim svakodnevnim potrebama. Međutim, trebate obaviti svoje istraživanje. Vjerovatno postoje razni dizajni torbica koji mogu funkcionirati. Čitajte časopise, gledajte internetske modne video zapise, tražite žene koje vole isti stil kao i vi. 

5. Odaberite pravi dizajn za svoju savršenu torbu

Određivanje dizajna torbe, možda vam se ne sviđa boja, ali stil i dizajn vam mogu odgovarati. Pokušajte ih zamisliti u različitim bojama, malo veće, nešto manje. Pokušajte zamisliti sebe kako to nosite. Izgleda li dobro? Zapamtite, potrebna vam je torba za svaku priliku. Nemojte samo zamisliti da je nosite na elegantnim zabavama  večerama. Zamislite ih na ulici, u autobusu, uredu ili na sastanku s tipom koji vam se dopada.

Kako odabrati savršenu torbu - 10 najboljih savjeta

6. Odaberite pravu boju

Crno ide sa svime. To je siguran izbor. Možete je koristiti u proljeće, ljeto, jesen i zimi. Možete nositi crne torbe na svadbu, večeru svugdje. Ali što ako vam je dosadilo crno i želite istražiti druge mogućnosti? Trebat ćete pregledati svoju garderobu i odrediti prevladavajuće boje. 

Pogledajte koje druge boje idu uz vašu paletu. Ako imate problema s ekstravagantnim bojama, razmislite o torbama u zelenoj, metalik, žutoj i teget boji. Svestrane su i crne. Metalik torbe su takođe sezonske. Zelena se često naziva „obojena neutralna“ jer djeluje kao neutralna nijansa (nešto poput sive). Torbice sa tenom su bezvremenske. Torba boje preplanule kože jedna je od najboljih kupovina koje ćete ikada obaviti. Morate je imati! Ili dvoje! I suknja – kao akcentna boja, izgleda sjajno u kombinaciji sa puno drugih boja.

Uvijek se odlučite za sivu ili crnu boju za svoju savršenu torbu. To je klasična i višestruka boja koja se može upariti s većinom svega. Od traperica i majica do male crne haljine, neutralna torba može upotpuniti toliko različitih stilova, komada i ličnosti.

7. Odaberite pravi materijal

To je prilično jasno. Materijal mora biti izdržljiv, trajati dugo jer, suočimo se, torbe su skupe i nećete ih kupovati svaki mjesec. Postoji toliko mogućnosti koje možete istražiti. Torbe su izrađene od kože, antilop, umjetne kože i pvc-a, platna, presvučenog platna i tkanine, slame i kukičane i najlona. Naravno, nisu svi materijali za sve prilike.

Odaberite kožu

Koža je sjajna tkanina jer tako dobro stari. To je jedna od rijetkih stvari u životu koja izgleda bolje što stari. Zato je nevjerovatan izbor za vašu torbicu. Ovaj komad možete imati godinama i on će samo postajati sve bolji i bolji, trebamo li reći više?

8. Izbjegavajte torbe s velikim logom

Kao i bilo šta, trendovi dolaze i odlaze. Kada ulažete u svoju savršenu torbu, želite dugoročno je nositi. Ipak pokušajte izbjeći veliki logo, suptilnost je uvijek ljepša i podnijeti će test vremena.

9. Neka tehnologija bude minimalna

Trenutno se prikazuje niz nevjerovatnih torbica koje imaju složeni hardver i zamršene detalje. Iako ti komadi mogu biti primamljivi i zapanjujući, nisu stvarno napravljeni za stvarni život. Kad je u pitanju hardver manje je više. Čisto u pogledu održavanja i trajnosti, možda želite ostaviti hardverske torbe na pisti.

10. Vaš budžet

ŽIvite unutar vaših mogućnosti. Ali preporučili bi vam štednju, kako biste dobili najbolju, savršenu torbu koju možete sebi priuštiti, a ne da kupujete jeftiniju torbu. Vaša torba treba da bude sa vama najmanje 2 godine, a zatim možete je malo ostaviti i ponekad nositi još nekoliko godina, a zatim možete je dati svojoj djeci. Ovo je okvir po kojem biste trebali razmišljati.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *