Biranje torbice nekim je ženama gotovo hobi i instinktivno kombinuju svoju odjeću i torbe koje vide u izlogu dok istovremeno dijele iznos koji bi trebale za nju platiti na 12 mjeseci bez kamata. No mnoge od nas ne znaju odakle bi počele kad vidimo da nam je na torbi otišao zatvarač ili se ručka već guli od starosti. Kako onda odabrati pravu torbu za sve prilike?

Kako odabrati pravu torbu za sve prilike?

Veličina

Veličina torbe trebala bi biti proporcionalna vašoj visini i građi. Prevelika torba na osobi sitne građe izgledat će nezgrapno, a majušna torbica na visokoj ženi doimat će se poput dječje igračke. U svakom slučaju torba koju nosite na jednom ramenu ili preko torza trebala bi padati negdje između linija struka i bokova.

Tip torbe

Veća poslovna torba koja se nosi u jednoj ruci, torba koja se nosi na jednom ramenu, torba koja se nosi preko torza, damski ruksak ili mala ručna torbica u koju stanu samo mobitel, maramice, ruž i ključevi zapravo i ne predstavljaju pravu dilemu jer većina žena treba najmanje dvije različite torbe: manju za svečanije prilike i onu svakodnevnu u koju stane što više stvari.

Pri odabiru tipa torbe jako je važno osim izgleda i odijevnih kombinacija uzeti u obzir i težinu torbe koju ćemo nositi i način na koji će ta torba rasporediti težinu na vaše tijelo. Odaberete li tote torbu bilo bi super da ima i naramenicu koju možete po potrebi dodati kako biste je nosili kao crossbody torbu ako je pretrpate. Za žene koje muče problemi s kralježnicom najsigurniji su ruksaci koji pravilno raspoređuju težinu na oba ramena, a danas ih možemo naći u vrlo privlačnim i ženstvenim izdanjima.

Kako odabrati pravu torbu za sve prilike?

Kvaliteta i materijal

Nema boljeg materijala za kvalitetnu torbu od prirodne kože, no takva torba zahtijeva i adekvatnu pažnju i njegu. Dinamičan raspored i raznovrsne aktivnosti tijekom dana razlog su zbog kojeg mnoge žene radije biraju moderne sintetičke materijale koji mogu biti istovremeno i vodootporni, jednostavni za održavanje i vrhunski dizajnirani. Vezene torbice od fine tkanine i osjetljivih materijala poput baršuna i svile zahtijevaju čuvanje u zaštićenim kutijama ili etuiima kako bi sljedeću svečanu priliku dočekale u besprijekornom izdanju.

Kako odabrati pravu torbu za sve prilike?

Stil

Važno je da se sve torbe i torbice koje imate u svojem ormaru uklapaju u vaš jedinstven stil. Ne kupujte torbe s istaknutim natpisima ili izrazito upečatljivim oznakama branda kako vaša omiljena torbica ne bi izašla iz mode prije nego što zaboravite koliko ste je platili. Prije kupovine pretražite dobro svoj ormar, istražite nove kombinacije sa starim torbicama i razmislite dobro o tome koja vam torba doista treba i kako će se uklopiti.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *