Kožne torbe nenadmašne su  kada je u pitanju kvalitetan komad odjeće, kako bi zadržale svoju kvalitetu, potrebno je s njima pravilno rukovati. Evo kako se brinuti o  kožnoj  torbi kako bi godinama izgledala dobro i kvalitetno.

1. Nikada nemojte stavljati vaše kožne torbe na pod

Pod je pun nečistoća, bakterija i masnih mrlja koje nipošto ne želiš na svojoj kožnoj torbi. Još ako ćeš tu istu torbu kasnije odložiti na svoj krevet, kuhinjski stol ili u ormar – prenošenje nečistoća s tuđih cipela u svoj dom loša je ideja.

Torbu odloži na stolicu , drži je u krilu ili pronađi neku treću alternativu koja će spriječiti da torbu isprljaš s nečim što se kasnije neće moći ukloniti.

2.Pazi kako je i gdje spremaš

Ako ste na kraju dana svoju torbu ostavili negdje na dnu ormara, nagomilali s drugim torbama ili je objesili na stolicu s drugom odjećom, vrijeme je da promijenite naviku. Trebali biste torbicu postaviti uspravno na policu ili slično. Također, trebat ćete napuniti vrećicu maramicama, tkaninom ili sličnim neopasnim materijalom kako bi vrećica ostala u obliku. Ako je na prašnjavom mjestu, najbolje ga je zaštititi nečim poput stavljanja u staru pamučnu jastučnicu. Izbjegavajte pohranjivanje vrećica u plastičnim poklopcima! Materijal sprječava disanje kože, a u ekstremnim slučajevima, dugotrajno stajanje može dovesti do plijesni.

Kožne torbe

3.Budite oprezni s tekućinama i kozmetikom u torbi

U ženskim novčanicima često se nalaze šminka, bočice za vodu, tekućine za leće, maramice, dječje poslastice, kemikalije…mi to jasno mislimo. Samo što se slučajno otvori kutija, a nereda je dosta. Sve “opasne” predmete držite u zasebnoj torbici za šminkanje kako biste spriječili da mrlje i tekućine oštete postavu vrećice, pa čak i samu kožu. Vrećica od 5KM je bolja od 50KM za profesionalnu dekontaminaciju, a to je lako spriječiti.

4.Ne zaboravite na pravilnu njegu vaše kožne torbe

Proizvodi za njegu kože poput torbica, novčanika, cipela, remena i sličnih modnih dodataka su jeftini i izdržljivi, a također mogu osigurati da vaše  kožne torbe zadrže elastičnost i kvalitetu od prvog dana. Nije svaka koža ista. Prije kupovine proizvoda za čišćenje i njegu provjerite materijal vaše kožne torbe  i što je najbolje za njegu. Ne zaboravite postavu. U svakom slučaju, tkaninu je lakše čistiti od kože, a najbolje ju je očistiti na vrijeme kako se mrlje nehotice ne bi odrazile na kožu.

Kožne torbe

5.Ozbiljne mrlje neka ukloni profesionalac

Čak i kada maksimalno pazimo, nezgode se dogode. Možda smo slučajno prolili vino po torbi, možda su je djeca pošarala flomasterom ili se plava boja farmerki preslikala na njezinu pozadinu.

Kožne torbe

Kožne torbe sa naše stranice možete pogledati ovdje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *